Badrumsrenovering Sverige

Allt du behöver veta inför renoveringen av ditt drömbadrum

Garanti & Trygghet

Garanti och kvalitetsdokument på renoveringen av ditt badrum

När du anlitar en firma till renoveringen av ditt badrum är det viktigt att du i förhand tar reda på om eller vilken typ av garanti firman lämnar på arbetet.
Det är också viktigt att ha med i avtalet att badrumsfirman ska lämna ett kvalitetsdokument som visar att jobbet är utfört på rätt sätt.
Skulle en skada uppstå är det skönt att kunna veta att inga extra kostnader ska tillkomma för detta, samt att försäkringsbolaget kommer med största sannorlikhet att ifrågasätta om jobbet är utfört korrekt.
Kan du då visa upp ditt kvalitetsdokument som påvisar att renoveringen är utförd av en firma godkänd för våtrumsarbeten så kan dom inte hävda att det är du själv som utfört renoveringen eller liknande.

Skulle en skada uppstå är det också skönt att veta att firman har skylldighet att komma tillbaka och fixa detta kostnadsfritt.

Olika längder på garantin

Självklart kan längden på garantin variera beroende på vilken firma du anlitar.
Normal garanti på byggarbeten brukar vara 5 eller 10 år, lite beroende på vad för typ av arbete det gäller.
Var noga med att jämföra detta när du plockar in offerter och tycker du att någon har för kort garanti tid kan du självklart begära att avtalet skrivs om till en normal garanti tid.

När badrumsrenoveringen är igång

Även om du litar på att firman du anlitat gör ett korrekt utfört arbete skadar det inte att du är på plats och tittar att allt ser bra ut.
Har du några frågor eller funderingar ska du alltid ställa dessa.
Även om du är rädd för att framstå som en "jobbig kund".
Med största sannorlikhet kommer firman lägga den där lilla extra energin på att arbetet blir väl utfört för att slippa höra klagomål.
Det är ju trots allt ditt hem, ditt badrum och du som ska bo och använda badrummet när det är klart.

Dokumentera och ta gärna egna bilder på utveckligen av ditt badrum, man vet aldrig om du skulle vara i behov av att titta tillbaka på någonting.
Framförallt jobbet med tätskicktet är mycket viktigt att det utförs rätt.
Ta gärna närbilder som tyligt visar alla skarvar och hörn m.m.

Tänk på att det är alltid lättare att rätta till någonting i tid än i efterhand.